s

Stevia si ceaiul de stevie

Stevia este o planta ce are un real beneficiu asupra sanatatii noastre, ajutand mai ales persoanele ce sufera de diabet (stabilizand cantitatea de zahar din circuitul sangvin). Aceasta planta face parte din fam. Umbelliferae si mai poarta denumirea si de “iarba de orbalt”.

Stevia este un indulcitor natural si poate fi folosit deseori ca inlocuitor al zaharului, frunzele acestia putand fi consumate ca atare sau in ceaiuri.

Aceasta planta minunata este bogata in fitonutrienti, minerale, vitamine si uleiuri volatile, avand deci un beneficiu nutritiv si medicinal.

Totodata, stevia are proprietati antibacteriene, antiseptice, antimicrobiene, antioxidante, antiglicemice si antihipertensive si este folosita ca adjuvant in tratamente pentru: hipertensiune, diabet, oboseala cronica, indigestie, arsuri, slabire, gripa, raceala, gingivita, carii dentare, matreata, osteoporoza, candida, infectii, dermatita sau riduri. Deasemenea, ea creste nivelul energetic al organismului, intarind sistemul imunitar si stimuland activitatea mentala.

Cum se foloseste Stevia pentru diferite tratamente
Pentru matreata si sanatatea parului se foloseste concentratul de stevie, acesta imbunatatind scalpul si parul uscat si subtire. Acesta grabeste regenerarea parului. Pentru rezultate importante, amesteca concentratul cu samponul folosit si spala parul, dupa care parul se va clati cu ceai de stevie.

Pentru diabet. Asa cum am precizat mai sus, stevia ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din circuitul sanvin, marind rezistenta la insulina si stimuland totodata productia acesteia. Consumul de ceai de stevie inhiba pofta de alimente cu zahar si cele grase. Deasemenea, stevia poate inlocui cu succes zaharul.

Datorita proprietatilor antibacteriene, ceaiul de stevie te poate ajuta cu succes in gingivite si abcese dentare. Acesta inhiba dezvoltarea organismelor microbiene si imbunatateste mediul bacterian din cavitatea bucala.

Consumat dupa fiecare masa, ceaiul de stevie ajuta persoanele cu indigestie sau care sufera deseori de arsuri.

Avand numeroase proprietati benefice (antioxidante, antibacteriene, antiseptice etc.), ceaiul de stevie este un adjuvant important in cazul tratamentelor impotriva dermatitei, eczemelor, acneei si altor probleme asemanatoare.

Cititorii nostri au mai cautat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by: Wordpress