p

Infuzia de papalau

Papalaul este o planta ce se intalneste cel mai des in zona in care clima este temperat continentala. In tara noastra, papalaul se intalneste peste tot, ea fiind raspandita prin paduri, marginile drumurilor, pe langa garduri sau in gradinile de pe langa case. Aceasta planta se dezvolta sub forma de tufe ce pot atinge o intaltime pana la 70-80 cm daca aceasta creste intr-un loc cu multa lumina.

Frunzele de papalau cresc in forma de spirala si sunt crestate la margini. Papalaul infloreste vara, are florile mici de culoarea alb-galbui. In timpul toamnei acestea fac fructe, fructe care sunt de dimensiunile unei cirese. Ele au culoarea galben-portocaliu si sunt invelite intr-o capsula protectoare ce are consistenta unei foi de hartii. Invelisul protector are o culoare portocalie intensa.

Substantele active ale papalaului: acid citric, fisolina, alcaloizi, solanina, zaharuri, substante minerale, mucilagii, vitamina C. Cantitatea de vitamina C este mai crescuta in fructele acesteia.

In tratamentele naturiste, sunt utilizate atat fructele cat si frunzele de papalau. Fructele de papalau trebuiesc culese la maturitate, acestea pot fi consumate ca atare sau se pot folosi la prepararea a diferite dulceturi sau bomboane. Pentru cei care isi doresc sa fie mereu inconjurati de natura, fructele de papalau pot fi uscate si folosite ca elemente decorative, deoarece invelisul protector isi pastreaza culoarea.

Papalaul este planta folosita ca: antireumatismal, decongestiv, diuretic, febrifug si laxativ.

Cum si pentru ce utilizam papalaul?

Pentru uz intern, se face infuzie de papalau din fructe sau frunze. Peste o lingurita de frunze/fructe uscate se toarna 250ml de apa clocotita si se lasa la infuzat 10-15min. Infuzia de papalau este benefica pentru: litiaza, guta si reumatism.

Extern, aceasta este utilizata pentru durerile reumatismale, furuncule, eriteme sau alte afectiuni ale pielii. Pentru acestea, se prepara infuzia de papalau si se fac comprese.

Cititorii nostri au mai cautat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by: Wordpress