h

Ceaiuri pentru hemoroizi

Exista o serie de tratamente pentru boala hemoroidala, fiecare cu rolul sau. Unele dintre ele au drept scop inlaturarea principalelor cauze, cum ar fi constipatia, sedentarismul si stresul, pe cand altele sunt folosite pentru a ameliora simptomele hemoroizilor. Printre cele mai utilizate tratamente antihemoroidale sunt ceaiurile pentru hemoroizi. Au avantajul de a fi cunoscute in lumea medicala de foarte multa vreme, existand mentiuni despre utilizarea lor inca din perioada Antichitatii.

Prin urmare, chiar daca multe dintre ele nu au fost niciodata standardizate dupa normele impuse de diverse societati de medicina, de-a lungul timpului si pe tot globul, ceaiurile pentru hemoroizi si-au dovedit eficacitatea o data cu folosirea repetata. Pentru o lunga perioada, medicii nu prescriau pacientilor ceaiuri impotriva hemoroizilor, considerandu-le leacuri din batrani. Totusi, in ultimele doua decenii, pacientii au dorit ca medicina clasica sa incorporeze si elemente de tratament naturist, ceea ce a condus la introducerea ceaiurilor pentru hemoroizi in terapia clasica.

Cele mai cunoscute ceaiuri impotriva hemoroizilor sunt:

  • Ceaiul de urzica: cunoscuta drept una dintre plantele care contin cei mai puternici alergeni din lumea naturala, urzica este utilizata in tratamentul unei serii de afectiuni, majoritatea din ele metabolice. In principal, urzica are rol revitalizant, energizant, antihemoragic, tonic capilar, detoxifiant, slab antiinflamator si, in anumite circumstante, slab analgezic. De obicei, se foloseste o cantitate mica de frunze de urzica, in jurul a o suta de grame la un litru de apa. Daca frunzele de urzica sunt culese primavara, inainte de aparitia florilor, este de preferat ca ele sa fie uscate timp de trei sau patru zile, pentru a evita introducerea unor principii nocive in infuzia cu rol terapeutic. Daca frunzele provin de la o urzica care a inflorit deja, ele pot fi folosite si proaspete. De asemenea, este bine de stiut ca urzicile pot fi preparate si sub forma de macerat si decoct, dar este de preferat, in cazul tratamentului antihemoroidal, ca ele sa fie utilizate sub forma de infuzie. Pacientul trebuie sa efectueze bai de sezut, de doua sau de trei ori pe zi, timp de patru zile. In perioada crizelor hemoroidale, atunci cand pacientul sufera de dureri intense si de sangerari, este recomandat ca baile de sezut sa aiba loc de sase ori pe zi, o data la patru ore.
  • Ceaiul de coada calului: aceasta planta poate fi folosit pentru o paleta foarte larga de probleme de sanatate, cea mai mare parte dintre ele avand legatura cu tulburari de coagulare a sangelui. In general, se prefera ca ceaiul de coada calului sa fie aplicat pe locul afectat, cu ajutorul unor comprese sterile. Infuzia in sine este preparata dupa tehnica infuziei combinate. Astfel, se ia o cantitate suficienta de pulbere de coada calului, intre douazeci si patruzeci de grame, si se introduce intr-un sfert de litru de apa si se lasa la macerat timp de opt ore. La finalul celor opt ore, se filtreaza pulberea de lichid. In acelasi timp, se prepara o infuzie clasica din planta proaspata, care se lasa sa se raceasca. Dupa ce cele doua lichide au aceiasi temperatura, ele se amesteca si se formeaza infuzia complexa sau combinata, care este folosita in tratamentul antihemoroidal.

  • Ceaiul de coada soricelului: are rol slab analgezic, usor antihemoragic, dar mai ales, are rol cicatrizant. Coada soricelului este cunoscuta pentru capacitatea sa de a stimula refacerea unui tesut ranit, mai ales daca este aplicata direct pe zona afectata, sub forma de macerat, decoct sau unguent. Se prefera ca pacientul sa prepare ceaiul de coada soricelului cu aproape treizeci de minute inainte de a-l utiliza, pentru a mentine principiile active cat mai proaspete. De asemenea, este bine de stiut ca, in cazuri foarte grave, este recomandat ca pacientul sa foloseasca o combinatie de ceai de urzica, coada calului si coada soricelului si sa practice bai de sezut o data la patru ore cu infuzia obtinuta din acest amestec.

Cititorii nostri au mai cautat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by: Wordpress