t

Ceaiul de tei

Nici un ceai nu este mai cunoscut şi mai apreciat decât ceaiul de tei. Acesta este considerat o binecuvântare pentru sănătate, fiind îmbogăţit de la natură cu o serie de vitamine, antioxidanţi şi multe alte substanţe nutritive de care avem nevoie zi de zi.

Efecte calmante pentru o viaţă liniştită

Utilizarea cea mai tradiţională a ceaiului de tei este fără îndoială ca leac pentru insomnie, nervozitate, anxietate şi alte tulburări nervoase. Ceaiul de tei are un efect calmant desăvârşit, şi poate fi băut pentru scăderea tensiunii arteriale, relaxarea psihicului şi corpului, sau pentru durerile de cap constante. Ca urmare a calităţilor sale sedative, ceaiul de tei se poate bea cald înainte de culcare pentru relaxarea sistemului nervos şi a stării de agitaţie mentală care împidică un somn liniştit, odihnitor.

Un ceai pentru căile respiratorii

Elementele constitutive ale acestui ceai acţionează ca un diaforetic pentru afecţiunile respiratorii.  Acest lucru înseamnă că ceaiul de tei ajută la combaterea bacteriilor şi a altor microorganisme nocive care pot provoca boli şi infecții ale sistemului respirator. Probleme respiratorii uşoare, cum este congestia, paote fi remediată cu o ceaşcă de ceai de tei. Acest ceai este de altfel frecvent utilizat pentru a potoli simptome legate de bronşită, astm sau iritaţii în gât.

Combate indigestia

Ceaiul de tei este de asemenea un ajutor digestiv pentru persoanele care suferă de dureri de stomac, balonare, gaze, diaree, crampe sau alte simptome similare. Se poate bea şi pentru tratarea tulburărilor digestive mai grave, de genul intestin iritabil. Ceaiul de tei se bea cald, după masă

Ceaiul de tei este un adevărat medicament natural, aromat, care poate fi folosit în cele mai sigure condiţii, de toată lumea. Cu toate acestea, este întotdeauna bine să se consulte medicul înainte de urmarea unei cure cu ceai de tei, indiferent pentru ce afecţiune, pentru a evita interacţiuni nocive cu alte medicamente administrate în paralel.

Cititorii nostri au mai cautat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by: Wordpress