s

Ceaiul de salvie

Salvia este o planta erbacee cu flori multicolore, cultivata ca planta decorativa dar mai ales ca planta medicinala. Este intalnita deseori pe campii si povarnisuri.

Alte denumiri pentru salvie: jale, jales, salbie sau serlai.

Pentru ce este indicat consumul de ceai de salvie?
Ceaiul de salvie poate fi folosit atat extern cat si intern, in multe afectiuni si tulburari metabolice, si anume:

  • intern, se foloseste cu succes pentru pacientii cu diabet, pacientii cu faringite si bronsite, flatulente, tulburari de menstruatie, colica renala, oboseala fizica, hipertensiune arteriala, nervozitate, febra, tonus sexual scazut sau astenie;
  • extern, acesta poate fi folosit pentru afte, stomatite, gingivite si abcese de cauza dentara, inflamatii amigdaliene, rani deschise.

Ceaiul de salvie este cunoscut in popor pentru efectul sau antinevralgic, hipoglicemiant, coleretic, antisudorific, neurotonic, antiseptic si antiinflamator.

Cum preparam si cum folosim ceaiul de salvie?
Pentru preparare, se recomanda folosirea a doua lingurite rase de salvie peste care se adauga 250 de ml de apa fierbinte. Se lasa la infuzat aproximativ 10-15 minute, dupa care se lasa la racit.

Pentru efectul sau intern, ceaiul de salvie trebuie consumat de 2-3 ori pe zi, neindulcit sau indulcit natural (cu miere de albine sau extract de stevie) iar pentru efectul extern se face gargara de 5-6 ori (in afectiunile de la nivel oral) sau se aplica peste rani cu ajutorul unui prisnit.

Cititorii nostri au mai cautat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by: Wordpress