p

Ceaiul de papadie

ceaiul de papadiePapadia este o planta populara romaneasca, ce consumata sub forma de ceai poate avea o multitudine de beneficii asupra sanatatii noastre. Papadia este intalnita pe pajisti, pasuni, terenuri necultivate si evita zonele foarte ude. Aceasta infloreste in luna aprilie si poate fi recoltata pana in luna septembrie.

Papadia si infuzia de papadie se foloseste cu succes in afectiuni ca: gastrite hiperacide, hepatita cronica, insuficienta hepatica, ciroza, elimina calculii biliari, dischinezie biliara, colecistita, constipatie, afectiuni cardiovasculare, combate cancerul de san, afectiuni renale, reumatism, guta, dezechilibru hormonal, combate anemia la copii, combate afectiunile dermatice, cataracta si conjunctivita.

Prepararea ceaiului de papadie: o lingurita de radacini de papadie se pun in 250ml de apa rece; a 2-a zi se pune la incalzit pana fierbe dupa care se filtreaza; cantitatea rezultata se bea treptat: jumatate de cantitate inainte de masa de dimineata si cealalta jumatate dupa masa.

Papadia si ceaiul de papadie se consuma in urma unui consult de specialitate.

DE STIUT! Sucul laptos al papadiei poate provoca intoxicatii daca se foloseste in cantitate mare. Pot sa apara simptome ca: greata, diaree, modificarea ritmului inimii.

Cititorii nostri au mai cautat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by: Wordpress