Ceaiul de sunatoare: indicatii si contraindicatii

Sunatoarea este o planta medicinala aromata, ce are multiple efecte benefice pentru sanatatea fizica si psihica a omului. Aceasta este o planta cu flori galbene, si se foloseste foarte des pentru prepararea unguentelor si a ceaiurilor medicinale. Sunatoarea este raspandita peste tot in lume, dar mai ales in Europa, Asia Centrala si Africa de Nord. Substanta activa din planta sunatoare este numita hipericina.ceaiul de sunatoare 140x140 Ceaiul de sunatoare: indicatii si contraindicatii

Sunatoarea are mai multe denumiri, printre acestea se numara: pojamita, crucea voinicului, lemnie, inchegatoare, sburatoare, sunaica, sovarvarita.

Cum preparam ceaiul de sunatoare?
Peste o lingura de planta uscata, se toarna 250ml de apa clocotita, se pune un capac si se lasa la infuzat aproximativ 10-15minute. Dupa ce a trecut timpul, ceaiul se strecoara si se adauga miere (optional lamaie). Este recomandat consumul de 2-3 ori pe zi, in diferite momente ale zilei.

Indicatii si beneficii ale consumului de ceai de sunatoare:

  • consumul de infuzie de sunatoare te poate scapa de agitatie;
  • are o influenta benefica asupra stomacului deoarece acesta reduce aciditatea gastrica;
  • are multiple actiuni: antidepresiv, antiviral, antiinflamator, diuretic, antiseptic, astringent, cicatrizant;
  • se poate consuma cu succes in cazul problemelor vezicii biliare;
  • se poate folosi extern ca adjuvant in arsuri, avand rol cicatrizant;
  • infuzia de sunatoare amelioreaza starile de anxietate, ajutand in problemele de somn;
  • consumul regulat de infuzie de sunatoare are benecifii asupra circulatiei sangvine;
  • combate depresia;
  • calmeaza durerile de dinti si amelioreaza inflamatiile gingivale;
  • mentine o stare de bine pe toata perioada consumului sau.

Contraindicatiile ceaiului de sunatoare
Cu toate ca are foarte multe beneficii, consumul de ceai de sunatoare trebuie evitat atunci cand se folosesc contraceptive orale. Deasemenea, tinctura obtinuta din sunatoare poate sa inhibe actiunea unor antidepresive si anticoagulante. Consumat in exces, acesta produce: anxietate, senzatia de uscaciune a gurii, oboseala, ameteli, dureri de cap, disconfort gastric.

Cititorii nostri au mai cautat:

IMPORTANT! Acest site contine contine informatii despre tratamente naturiste cu ceaiuri. Aceste tratamente nu le inlocuiesc pe cele medicamentoase, deci nu ne asumam responsabilitatea asupra consecintelor pe care le au aceste tratamente asupra sanatatii dvs. Consultati medicul dumneavoastra inainte sa folositi aceste tratamente.


Digg Del.icio.us StumbleUpon Reddit Twitter RSS

Alte articole interesante: